Nieuws

Cafe's Korenmarkt terecht gesloten om verdenking witwassen

De rechtbank heeft dinsdag besloten dat de cafés Madame Touché (inclusief voormalig eetcafé Bij Oma), De Barron en Den Koopman op de Korenmarkt in Arnhem gesloten blijven. Er bestaat een ernstig vermoeden dat de cafés gebruikt worden om geld wit te wassen. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - De rechtbank heeft dinsdag besloten dat de cafés Madame Touché (inclusief voormalig eetcafé Bij Oma), De Barron en Den Koopman op de Korenmarkt in Arnhem gesloten blijven. Er bestaat een ernstig vermoeden dat de cafés gebruikt worden om geld wit te wassen.
Volgens de rechtbank stelt de burgemeester terecht dat dit maatschappelijk ondermijnend werkt en dat de cafés terecht zijn gesloten. De investeerder is in het verleden meerdere keren veroordeeld voor grootschalige smokkel van cocaïne. Uit het strafrechtelijk onderzoek bleek dat de man ongeveer 400.000 euro heeft geïnvesteerd, maar niet kan aantonen dat het geld een legale herkomst heeft.
De investeerder en de exploitante van de cafés zijn verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, schijnbeheer en valsheid in geschrifte.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl