Nieuws

Wat te doen met Pasen? Dit zijn de leukste tips van Esther

Het is dit weekend weer Pasen. Velen van ons gaan eieren zoeken of brunchen met de familie. Maar zoals elk jaar zijn er ook weer speciale paasactiviteiten. Ik heb de leukste uitjes en tips voor je op een rijtje gezet.
Het is dit weekend weer Pasen. Velen van ons gaan eieren zoeken of brunchen met de familie. Maar zoals elk jaar zijn er ook weer speciale paasactiviteiten. Ik heb de leukste uitjes en tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 
Met Pasen start weer voor veel pretparken, musea en dierentuinen het seizoen. Vanaf dit vrijdag openen onder meer in Gelderland de Julianatoren, Apenheul en de tuinen van Paleis het Loo weer hun deuren.

Paasmarkten in Ermelo en Eck en Wiel

Voorjaarsbloemen, kleding en streekproducten; er is van alles te vinden zaterdag op de traditionele paasmarkt in het centrum van Ermelo. Naast de marktkramen worden er ook verschillende optredens gegeven. En als je geluk hebt, loop je de paashazen die heerlijke chocolade-eitjes bij zich hebben tegen het lijf. 
Op het Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel kun je zaterdag ook de lentesfeer proeven tijdens de Lentefair. Er zijn verschillende kramen te bezoeken. Kinderen kunnen onder meer paardrijden, schminken en lekkere poffertjes eten.

Eierzoekactie van Omroep Gelderland

Eieren zoeken maar dan anders. Omroep Gelderland heeft namelijk een speciale paasactie op Tweede Paasdag. Omroep Gelderland is in de wolken met de meer dan 100.000 fans op Facebook en heeft daarom 5 pakjes verstopt door de hele provincie.
In de pakjes zit een codewoord en telefoonnummer van de radiostudio. Aan de hand van tips via de website, social (#indewolken) en de radio-uitzending kunnen onze fans op zoek gaan naar deze pakjes. De winnaar krijgt een ballonvaart voor 2 personen. 

Paaspuzzelrit

Tweede Paasdag kun je door de prachtige omgeving van Epe meedoen met de Paaspuzzelrit. Tijdens de autorit moeten er opdrachten en spelletjes uitgevoerd worden. De rit is 70 kilometer lang en start vanaf de Zuukerschool. Je kunt tussen 09.30 en 14.00 uur starten. 

Paasvuren in Gelderland

Het is een traditie die bij Pasen hoort, paasvuren. Het komend weekend wordt weer op veel verschillende plekken de paasvuren ontstoken. Vrijwel alle paasvuren zijn op zondag. Maar zo wordt in Azewijn op zaterdag al het vuur ontstoken. En in Didam is er op maandag een paasvuur.

Vuurfestival Meddo

In Meddo wordt elk jaar tijdens Pasen het Vuurfestival georganiseerd. Naast het grootste paasvuur van de Achterhoek zijn er zondags ook optredens van verschillende bands en DJ's. 
Heb je nou al genoeg paaseieren, paashazen en paasvuren gezien. Dan zijn er nog veel meer andere dingen te doen dit weekend.
Esther

Rocken in Westervoort

Zo kun je zaterdagavond in Westervoort rocken tijdens het Legends of Rock Tribute Festival. Er treden allemaal verschillende tribute bands op die shows weggeven van Muse, U2 en Coldplay. Het festival vindt plaats in Zalencentrum Wieleman en begint om 20.00 uur.

Unieke theatervoorstelling: Kogelvis

Tijdens dit paasweekend kun je natuurlijk ook naar het theater. In Musis in Arnhem is de unieke muziektheaterproductie Kogelvis te zien. De Arnhemse gezelschappen Introdans, Het Gelders Orkest en Toneelgroep Oostpool werken in deze voorstelling samen. 
Kogelvis vertelt het onvoorstelbare maar waargebeurde verhaal van Jeffrey Dahmer, die in de jaren ‘80 zeventien jonge mannen het leven ontnam. De voorstelling is vanaf 29 maart tot en met 6 april te zien. 

Voetbaltalentjes in Epe

Ben je gek van voetballen, dan is een bezoek aan het Marc Overmars Paastoernooi in Epe iets voor jou. Jeugdteams uit heel de wereld komen naar het sportcomplex van SV Epe. Zo komt onder andere de jeugd van Celtic FC, FC Tokyo en Vitesse naar Epe toe. Natuurlijk is Marc Overmars ook zelf aanwezig op zijn eigen toernooi. Zaterdag en zondag zijn er de hele dag wedstrijden.

Motorcrossen in Oldebroek

Ben je meer van snelheid en ronkende motoren dan kun je Tweede Paasdag naar Oldebroek. Daar kun je genieten van de top van de motorcross in Nederland. Op circuit Bagen wordt de Dutch Masters of Motocross verreden. 

Gelredag 3, zaterdag 31 maart:

Unieke kans: bezoek de sporthal van Nederlandse SS’ers
Aanstaande zaterdag is de Gelredag op een wel heel bijzondere plek: op landgoed Avegoor in Ellecom, waar u een kijkje kunt nemen in de pas gerestaureerde sporthal, gebouwd voor Nederlandse SS’ers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Woon lezingen bij over de beladen geschiedenis van deze plek en bezoek onder leiding van een gids de sporthal. Van 10 tot 12 op landgoed Avegoor in Ellecom, toegang tot de Gelredag is gratis.