Oosterhout

OOSTERHOUT - Zomer in Gelderland doet dit jaar het licht uit in Oosterhout. De laatste aflevering van dit seizoen is op vrijdag 24 augustus vanuit dit dorpje in de Betuwe. We staan op de parkeerplaats bij het Dorpshuis.

Oosterhout? Dat is toch die wijk van Nijmegen. Nee HO stop! We hebben het hier zeker niet over de wijk van Nijmegen, maar over het Betuwse dorpje Oosterhout. Het dorpje hoort bij de gemeente Overbetuwe en heeft iets meer dan 2300 inwoners.

Angelique nam al even een kijkje in Oosterhout

 

Zit toch niet zo te Nölen

Tijdens carnaval heet het dorp: Nölerhout. Carnavalsvereniging De Wielerwoalers regelt al 50 jaar de prins en dan gaan alle remmen los. Met een optocht, dol uitgedoste mensen en spetterende optredens tijdens de pronkzitting.

 \

Team Oosterhout
Met een tweeling in het team zal het voor coach Edwin van Wissen een uitdaging zijn om iedereen uit elkaar te houden. Ook zijn eigen zoon gaat zich inzetten als teamlid. Hier komt ie dan. Dit is team Oosterhout: Walter Janssen, Gé Berns, Hielke Spaan, Melvin van Wissen, Hans van Elk, Inge Janssen, Kim Broenland, Joyce van Kempen en Eline van Kempen. Ze spelen voor Stichting Kindervakantiedorp en voor het maandblad van Oosterhout, Dorpsgeluiden.


 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: