Zieuwent

ZIEUWENT - Het is misschien wel het mooiste plein van dit seizoen. Op donderdag 23 augustus staan we de hele dag bij de Sint Werenfriduskerk aan de dorpsstraat.

Zieuwent is een dorp in de Achterhoek met iets meer dan 2000 inwoners en hoort bij de gemeente Oost Gelre. 

Kathedraal van de Achterhoek

Dat de inwoners van Zieuwent wel van aanpakken weten hebben ze in de 19e eeuw al bewezen. In 15 maanden tijd bouwden ze de Kathedraal van de Achterhoek; De Sint Werenfriduskerk. Het is het meest opvallende gebouw van het dorp. De kosten van de bouw waren 140.000 gulden en dat werd door de bevolking betaald. Achter de kerk werd een processiepark aangelegd, waarin de gelovigen op symbolische wijze op bedevaart konden. 

Vuur en feest!

Tijdens Pasen heeft Zieuwent Paaspop! Het begon met een kleinschalig feest in 1980, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een groot feestweekend met zo'n 3000 bezoekers.

Team Zieuwent
De 28-jarige Stefan Beerten staat te springen om van start te gaan met zijn fanatieke team.  Richard Spexgoor, Wilma Schutten, Paulien Krabbenborg, Sabine Waalderbos, Siebe Klein Goldewijk, Anton Stortelder, Stef Hoitink, Daniel Raasing en Marlou Te Molder vormen team Zieuwent.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Zomer in Gelderland 2018
Deel dit artikel: