Nieuws

Wezep

Wezep Zomer in Gelderland
Op 22 augustus staan we bij het dorpshuis in Wezep. Naast het team, laat ook Defensie haar spierballen zien, dus wees er bij!
WEZEP - Op 22 augustus staan we bij het dorpshuis in Wezep. Naast het team, laat ook Defensie haar spierballen zien, dus wees er bij!
Wezep ligt in het noordelijke puntje van onze provincie, valt onder de gemeente Oldebroek en is met haar 12000 inwoners, het grootste dorp dat meedoet aan Zomer in Gelderland.

Militair vertoon

Wie Wezep zegt, zegt ook Defensie. In de omgeving van Wezep liggen verschillende Militaire kazernes met als bekendste kazerne de Prinses Margriet Kazerne. Dit militaire terrein is een van de grootste van Nederland. Het terrein wordt hoofdzakelijk gebruikt voor schietoefeningen van het Artillerie Schietkamp dat gelegerd is in 't Harde. 

Een bijzonder hotel

Wezep ligt aan de rand van de Veluwe en is daarmee ook erg toeristisch. Veel campings en hotels, maar een heel bijzonder hotel is het Kinderhotel Mappa Mondo. Dit is een kinderopvang waar ernstig zieke kinderen van 0 - 18 jaar dag en nacht intensieve zorg kunnen krijgen. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl