Vuren

VUREN - Woensdag 15 augustus is DE dag voor team Vuren. We staan op het grasveld bij de oude basisschool de Vuurvlinder.

Je hebt paasvuren, staakt het vuren en het dorp Vuren. Het ligt aan de Waal en heeft ongeveer 2000 inwoners. 

Een nieuw dorp

Ondanks dat Vuren al rond 900 werd genoemd, is het een vrij nieuw dorp. Vuren begon als dijkdorp, maar door de opkomende industrie en het verzwaren van de dijken moest de kern verhuizen. Huizen zijn gesloopt en weer opnieuw opgebouwd. Mede hierdoor heeft het dorp geen herkenbare oude kern zoals andere dorpen. 

Angelique nam al even een kijkje in Vuren

Verdedigingslinie

Fort Vuren is gebouwd in 1844 en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort moest voorkomen dat vijanden naar het westen trokken.Tegenwoordig kan je slapen in het fort, worden er in de zomer regelmatig concerten gegeven en lopen er verschillende wandel- en fietsroutes langs het fort.In de directe omgeving van Vuren staan nog veel bunkers.

Team Vuren
De stem van coach Henry Wessels is bekend bij menig zaalvoetbalfan, hij schalmt namelijk door de speakers tijdens interlands. Met in zijn team Casper Valen, John van Nieuwaal, Nancy de Leeuw, Karla van Heumen, Bert-Jan van der Beek, Sandra Aantjes, Jenno van Ekeren en Elles Sprengen zal hij zijn stem vast niet vaak hoeven te verheffen. Samen met Team Vuren staan wij in vuur en vlam tijdens Zomer in Gelderland! Wil je het team volgen? Like dan de Facebookpagina!

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Zomer in Gelderland 2018
Deel dit artikel: