Beemte Broekland

Vrijdag 10 augustus sluiten we de eerste week af in Beemte Broekland! We staan bij Dorpshuis Ons Huus.

Gaan we nu naar Beemte of naar Broekland? De twee plaatsen worden vrijwel altijd in 1 adem genoemd en dat doen wij voor het gemak ook maar even!  Beemte Broekland valt onder de gemeente Apeldoorn en ligt dus op de Veluwe. 

Angelique nam alvast een kijkje

Feest!

Vrijdag 10 augustus dus en dat is niet zo maar een dag! Dat is ook de dag dat het oranjefeest start. Nog meer feest dus! De Oranjevereniging is een van de grootste verenigingen van het dorp.

Waar zijn onze chickies?

Ze houden wel van een geintje in Beemte Broekland. Een vriendengroep was het zo beu dat hun gegrillde kippetjes steeds werden gestolen door een rivaliserende vriendenclub dat zij hun dorpshuis nu verdedigen met een tank. En die tank was dan weer 'geleend' van die rivaliserende vriendenclub. Snap je het nog? De tank ging pas terug als de kippetjes 24 kippetjes ook weer werden terug gegeven.

Het team
Coach Frits Bouwmeester, weet alles over de geschiedenis van Beemte Broekland en hij is er van overtuigd dat hij het dorp ook nu op de kaart kan zetten. Met in zijn team: Ingrid Lieferink, Ben Kamphorst, Ria Dolman, Ester Hagen, Gerard Bouwmeester, Remco Hendriks, Mike Kloereman, Willem Peppelenbos. Ze gaan zoveel mogelijk geld binnen halen om nieuwe bomen te planten aan de voorkant van het dorpshuis. 

 
Deel dit artikel: