Varssel

HENGELO - Op 9 augustus gaat team Varssel zoveel mogelijk geld ophalen voor hun goede doel! We staan bij Het Buurthuus aan Zelledijk 22 in Varssel.

Varssel is een buurtschap in de gemeente Bronckhorst met ongeveer 350 inwoners. Een kleine gemeenschap, maar aan saamhorigheid geen gebrek! De school in Varssel is dicht omdat er niet genoeg leerlingen meer waren, maar dat betekent niet dat het schoolgebouw niet meer in gebruik is. Het is voor 1 euro verkocht aan de inwoners en nu is het een buurthuis waar vanalles wordt georganiseerd.

Angelique nam al even een kijkje in Varssel


Vrrroooooeeemmmmmm

Varssel staat bekend om de wegraces voor motoren. 1 keer in het jaar wordt er op het wegcircuit De Varsselring een race georganiseerd. Het circuit staat bekend om haar lange rechte stukken en haakse bochten. Al 50 jaar lang wordt er rond het buurtschap geracet. Naast de Varsselring is er nog 1 ander wegcircuit waar op geracet kan worden in Nederland.

Een molen zonder wieken
Een markant punt is het overblijfsel van de Varsselse molen, een voormalige bovenkruier. Al in 1915 is de molen ontwiekt. Bij de stormramp van 1925 vloog de kap van de molen. Nu is de molen het clubgebouw van de motorclub Hamove die dan weer die beroemde wegrace organiseert.

Viva la Team Varssel!
Johan Slotboom is volgens het team DE aangewezen persoon om coach te zijn van team Varssel. In zijn team zitten: Sigrid Barink, Dewalt Meijerink, Benno Rondeel, Henk Luesink, Hanny Meulenbrugge, Gerrit Drenten, Marieke Timmerije, Jelger Zielhorst en Wendy Schepers. Deze tien toppers willen zoveel mogelijk geld ophalen voor een nieuwe energiezuinige CV-ketel voor in het Buurthuus. 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: