Harskamp

HARSKAMP - Het dak gaat er op woensdag 8 augustus af in Harskamp! We staan op het terrein van defensie aan de Otterloseweg 8.

Het dorp Harskamp ligt op de Veluwe, hoort bij de gemeente Ede en heeft zo'n 3500 inwoners. De naam is een samenvoeging van 'Hars' en 'kamp'. De naam werd in 1333 gespeld als 'Hoerscampe', een goede eeuw later als 'Harscamp'. Een kamp is een stuk omheinde grond dat in bezit is van een enkele persoon.

Angelique nam alvast een kijkje in Harskamp

Militair kamp
We staan met onze uitzending niet voor niks op militair terrein. Harskamp en defensie zijn onafscheidelijk. Legerplaats 'de Harskamp' bestaat sinds 1899. 

Lana Mariana
Het klinkt als een Spaanse schone, maar het is de naam van de molen in Harskamp! Niemand weet eigenlijk waar de naam vandaan komt, maar Paul Bouw, de kleinzoon van de laatste molenaar, is bezig met publicatie over de molen en Harskamp. Wordt vervolgd...

Team Harskamp
Anja van der Loo is de coach van team Harskamp. Haar teamleden Rudy van der Loo, Willeke Mannissen, Esther van de brink, Jari Langenbac, Jarno van Omme, Enrico van de Kraats, Wim Donkersteeg, Jannet van Omme en Alice van Westeneng hebben er het volste vertrouwen in dat Anja de dag in goede banen zal gaat leiden. Ze willen tijdens Zomer in Gelderland geld ophalen voor twee doelen. Voor Jong Harskamp en voor Bejaardencentrum Metje. Iets voor jon en iets voor oud dus. Succes team Harskamp!

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Zomer in Gelderland 2018
Deel dit artikel: