Meteren

METEREN - De tweede dag van Zomer in Gelderland, dinsdag 7 augustus, staan we in Meteren! We worden gastvrij ontvangen en mogen onze spullen uitstallen bij het dorpshuis.

Meteren is een dorp in de gemeente Geldermalsen en heeft ongeveer 4200 inwoners.

Angelique nam alvast een kijkje in Meteren

Het kasteel van Meteren is niet meer...
Vroeger stond er een kasteel in Meteren met de naam 'Huis Meteren'. Huis Meteren wordt in 1265 voor het eerst in genoemd. Het kasteel behoorde aan de familie Van Cuyck en later de familie Van Meteren. Huis Meteren werd in 1906 huis opgekocht door een bedrijf dat het vervolgens volledig afbrak.

Inwoners redden dorpshuis
Het dorpshuis van Meteren zou ook gesloopt worden, maar inwoners van het dorp hebben dat tegen gehouden. Het pand is volledig opgeknapt en nagenoeg alle verenigingen van Meteren maken er gebruik van.

Team Meteren
Girl power! Coach Susanne van Zetten gaat er voor zorgen dat haar team zoveel mogelijk geld gaat ophalen voor het goede doel. Samen met Patricia van Hoorn, Sonja Lonkhuyzen Blom, Giel Grandia, Gijsbert van Iterson , Hans de Heus, Iris Melse, Anja Nuhoff, Christo van Doorn, Frans Hol gaat ze knallen op 7 augustus. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Zomer in Gelderland 2018
Deel dit artikel: