Miste

WINTERSWIJK MISTE - Miste opent Zomer in Gelderland op maandag 6 augustus! We beginnen dus in dit mooie Achterhoekse buurtschap bij Winterswijk.

Miste is eigenlijk geen dorp, maar een buurtschap en valt onder de gemeente Winterswijk. Vroeger leefden de bewoners vooral van de landbouw, maar tegenwoordig is dat duidelijk een stuk minder. De landbouw heeft plaats gemaakt voor campings.

Angelique nam alvast een kijkje in Miste

Miste on the beach?
Maar daarnaast is Miste bekend bij geologen in Nederland en daarbuiten. Het gebied is een paleontologische vindplaats die rijk is aan schelpen (meer dan 500 soorten) en haaientanden. De botten, fossielen en schelpen die hier worden gevonden stammen uit het Mioceen. Het Mioceen is een geologisch tijdperk dat duurde van 23 tot 5 miljoen jaar geleden. Lag er dan vroeger een zee op de plek van Miste? Dit gaan we tot op de zeebodem uitzoeken!

Miste jij mij of ik jou?
Oh wat kan je lekker veel grapjes maken met deze mooie plaatsnaam! Maar dat gaan we uiteraard niet doen. Het team is bijna rond en gaat zeker weten knallen in augustus!

Team Miste
Coach Anke de Roos weet wel van aanpakken. Ze interieurbouwer en heeft ervaring met het aansturen van een bouwteam. Dat betekent dat haar teamgenoten niet stil zullen zitten. Handen uit de mouwen voor: Robert Woordes, Henk Berenschot, Wim de Roos, Marjanne Lensink , Monique Pampiermolen, Gerwin Doornink, Frank Leemkuil, Vlok van Harten en Herbert Oonk. Ze spelen voor een nieuw springkussen om te gebruiken tijdens het Misterfeest, maar andere verenigingen mogen hier ook gebruik van gaan maken. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: