Nieuws

Bom Ede wordt ontmanteld: omgeving Mauritskazerne hermetisch afgesloten

Een oude vliegtuigbom op het terrein van de Mauritskazerne in Ede wordt vandaag ontmanteld. De gemeente heeft diverse omleidingen ingesteld en bepaalde gebieden worden tijdelijk ontruimd.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is op dit moment bezig met de ontmanteling. Buiten de bebouwde kom wordt de bom, later vandaag, tot ontploffing gebracht.

Veiligheidsgebied ingesteld

De EOD heeft een veiligheidsgebied rondom de bom ingesteld. Dat gebied is zes uur lang hermetisch afgesloten. Mensen die in het gebied wonen of werken moeten worden geëvacueerd. Huisdieren mogen niet naar buiten en ramen en deuren moeten gesloten blijven.
De volgende wegen zijn deels afgesloten: Arthur Koolkwartier, Berkenlaan, Eikenlaan, Nieuwe Kazernelaan, Kazernelaan, Verbindelaarsweg. Dit is te zien op onderstaande kaart van de gemeente.
Tekst gaat verder onder de foto.
Afsluitingen.
Een oude vliegtuigbom op het terrein van de Mauritskazerne in Ede wordt vandaag ontmanteld. De gemeente heeft diverse omleidingen ingesteld en bepaalde gebieden worden tijdelijk ontruimd. © Gemeente Ede

Omleidingsroute

Het Akoesticum en de P&R parkeerplaats voor auto's van treinreizigers zijn tijdens het ontmantelen van de bom bereikbaar. Er is een omleidingsroute via de Berkenlaan ingesteld. Inwoners met vragen kunnen zich wenden tot het Klant Contact Centrum van de gemeente Ede via telefoonnummer 14 0318.

Zie ook:

  • Informatievoorziening vanuit de gemeente Ede