Daan (11) fluit net zo hard als walrus Nicolai

HARDERWIJK - De 11-jarige Daan uit Harderwijk heeft de fluitwedstrijd van het Dolfinarium gewonnen. Deze woensdag mocht hij dan ook naar walrus Nicolai toe om samen een eind weg te fluiten.

Het is paringstijd voor Nicolai en daardoor fluit hij al dagenlang aan één stuk door. Hij probeert daarmee zijn vrouwelijke soortgenoten te verleiden.

Het Dolfinarium bedacht een online fluitwedstrijd en riep mensen op om een filmpje in te sturen. Daan heeft uiteindelijk gewonnen en ging woensdag op bezoek bij Nicolai. Daar kreeg hij een rondleiding van verzorger Séverine Renierkens.

Dikke zoen van Nicolai

'Het is het coolste wat ik ooit gedaan heb' zegt Daan. Uiteraard ontstond er ook een waar fluitconcert tussen Daan en Nicolai. Ook kreeg Daan nog een dikke zoen van Nicolai, 'Hij zoog bijna mijn wang naar binnen.' 

Tekst gaat verder onder de video.

Omwonenden vinden het prachtig

De paringstijd van walrussen begint in november en eindigt in maart, dus het gefluit van Nikolai loopt bijna op z'n einde. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Gelukkig krijgt zijn verzorger bijna alleen maar positieve reacties. 'Omwonenden vinden het eigenlijk alleen maar prachtig.'

Eerder maakte Omroep Gelderland al een reportage over het gefluit van Nicolai. Deze is hieronder terug te zien:

Zie ook: Fiet fieuw! Walrus Nikolai houdt Harderwijk wakker met zijn gefluit

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Harderwijk Dierennieuws
Deel dit artikel: