Nieuws

Vliegtuigbom gevonden op Mauritskazerne in Ede

Op het terrein van de Mauritskazerne in Ede is bij bodemonderzoek een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het projectiel zou afkomstig zijn uit een Britse bommenwerper. © ANP/Archief
EDE - Op het terrein van de Mauritskazerne in Ede is bij bodemonderzoek een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het projectiel zou afkomstig zijn uit een Britse bommenwerper.
De bom is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) veiliggesteld en ligt goed beschermd. De blindganger wordt donderdag 15 maart tussen 8.00 en 14.00 uur onschadelijk gemaakt.
Op het terrein van de Mauritskazerne in Ede is bij bodemonderzoek een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het projectiel zou afkomstig zijn uit een Britse bommenwerper. © Omroep Ede
Er is een risicogebied ingesteld voor direct omwonenden. De gemeente heeft hen per brief geïnformeerd. Het Akoesticum en de parkeerplaats voor auto's van treinreizigers zijn tijdens het ontmantelen van de bom bereikbaar. Er is een omleidingsroute via de Berkenlaan ingesteld.