Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 

Keramiek en mode in het CODA Museum

In het CODA Museum kun je de Keramiek Triënnale bezoeken. Voor de vierde keer wordt de grote keramiekmanifestatie georganiseerd door de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Er is werk van kunstenaars uit heel Europa te zien.
Maar ook kun je dit weekend naast keramiek in het museum ook terecht voor het evenement State of Fashion. Modeontwerpster Liselore Frowijn geeft er lezingen en workshops. Ze legt je uit hoe je van oude plastic tassen, mooie en draagbare sieraden kan maken. 

Proeven van het Midden-Oosten

In Museumpark Orientalis kun je vanaf dit weekend het Midden-Oosten proeven. De nieuwe expositie in het museum laat zien hoe nauw eten en religie verbonden zijn. Je leert alles over de geschiedenis van godsdiensten en de tradities rondom samen eten en drinken.  

Alles over dans in Stadstheater Arnhem

Ben je helemaal gek van dansen, dan is het dansfestival DansTREK iets voor jou. In Stadstheater Arnhem proef je wat er in Arnhem op het gebied van dans op de kaart staat. Je krijgt een kijkje achter de schermen en er zijn voorstellingen te zien. Aan het eind van de avond mag je natuurlijk zelf ook met voetjes van de vloer. 

Lammetjes kijken bij de schaapskooien

Het is er weer de tijd voor; lammetjes. Elk jaar worden er rond deze tijd speciale lammetjesdagen georganiseerd in Gelderland.  Zaterdag kun je terecht bij de Schaapskudde van Epe-Heerde. In Hoog Buurlo zijn zondag de lammetjes te bekijken bij de schaapskooi. Ook zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven en een speurtocht in het bos.  

Treintjes kijken in Zutphen

Spaar je modelspoortreinen of wil je ze eens van dichtbij bekijken, dan kun je dit weekend het beste naar Zutphen. Tijdens de Modelspoorbeurs zijn er rijdende modelspoorbanen te bekijken, worden er workshops gegeven en kun je ook de mooiste modelspoortreinen kopen. De beurs wordt op zaterdag en zondag gehouden in de Hanzehal. 
Vorige week nam Esther al een kijkje bij de Gelderse Modelspoordagen in Herwen: