Nieuws

Plakband op deurbel werk van inbrekers?

De politie heeft meldingen ontvangen van inwoners van Gameren (gemeente Zaltbommel) die een plakbandje op hun deurbel hebben aangetroffen. Is dit een kwajongensstreek of het werk van inbrekers? © politie Zaltbommel
GAMEREN - De politie heeft meldingen ontvangen van inwoners van Gameren (gemeente Zaltbommel) die een plakbandje op hun deurbel hebben aangetroffen. Is dit een kwajongensstreek of het werk van inbrekers?
'Dit kan een actie zijn van inbrekers die op deze manier de deurbel laten afgaan en zo kijken of de bewoners thuis zijn', waarschuwt de politie. Die vraagt de inwoners van het dorp extra alert te zijn. Bij verdachte situaties kan direct 112 worden gebeld. De politie houdt zelf ook een oogje in het zeil.

Vreemde tekens

Vorig jaar mei werden in Putten op zeker drie huizen geheimzinnige tekens aangetroffen. Hoewel de bewoners zich zorgen maakten, ging de politie toen niet uit van een dievenbende.
Onderzoeker Peter Burger van de Universiteit Leiden zei jaren geleden al tegen Omroep Gelderland dat het 'absolute onzin' is dat dieven op huizen tekens plaatsen. 'Dat wordt gedaan door krantenbezorgers, kabelleggers en kinderen.'

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl