Nieuws

Man zonder rijbewijs veroordeeld na wilde achtervolging

Een 29-jarige man uit Doetinchem is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van zes weken, waarvan vier voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 80 uur en een week hechtenis opgelegd. Bovendien mag bij 12 maanden geen motorvoertuig besturen. De man maakte zich schuldig aan heling, het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg en rijden zonder rijbewijs. © Rechtspraak.nl
DOETINCHEM - Een 29-jarige man uit Doetinchem is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van zes weken, waarvan vier voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 80 uur en een week hechtenis opgelegd. Bovendien mag bij 12 maanden geen motorvoertuig besturen. De man maakte zich schuldig aan heling, het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg en rijden zonder rijbewijs.
De man reed op 25 november 2016 in een gestolen auto. Hij negeerde stoptekens van de politie, wat leidde tot een achtervolging over onder andere de A12.
De Doetinchemmer reed slingerend en met veel te hoge snelheid. Hij dwong een andere weggebruiker van de weg en reed rakelings langs matrixborden en een stilstaande politiewagen. Dit terwijl hij geen rijbewijs heeft.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl