Nieuws

Ook met overgewicht kun je hardlopen

'Ik dacht, ik ga toch niet naar een sportschool. Daar zitten allemaal gespierde mannen en vrouwen en ik ben dik.' En juist omdat die gedachte bij veel mensen heerst met overgewicht, komt het sporten er vaak niet van. Daarom kan je meedoen aan X-fitt. Een programma om met anderen regelmatig eens hard te gaan lopen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'Ik dacht, ik ga toch niet naar een sportschool. Daar zitten allemaal gespierde mannen en vrouwen en ik ben dik.' En juist omdat die gedachte bij veel mensen heerst met overgewicht, komt het sporten er vaak niet van. Daarom kan je meedoen aan X-fitt. Een programma om met anderen regelmatig eens hard te gaan lopen.
'Ik begon al te hijgen als ik mijn hond uitgelaten had. Nu ben ik al twee jaar bezig met X-fitt en loop ik al voor de vijfde keer vijf kilometer hard. Ik voel me veel beter,' zegt een van de deelneemsters. Benieuwd hoe dat gaat? 
Ook met overgewicht kun je hardlopen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!