UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Er is dit weekend weer van alles te doen in onze provincie. Genoeg reden dus om er lekker op uit te gaan. Ik heb weer een paar tips voor je op een rijtje gezet.

In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 

Sagen en legenden

Ga er zaterdag en zondag bijvoorbeeld op uit in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Tijdens de Sagen- en Legendenwandeling neemt een verhalenverteller je mee langs bijzondere plaatsen in het park. Je komt bij magische kampvuurplekken terecht, waar een prachtige sage of legende ten gehore wordt gebracht. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor alle leeftijden.

Start van de Boekenweek

Zaterdag gaat de Boekenweek weer van start. Zoals altijd zijn er speciaal voor deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je zaterdag naar het Nijmeegse Boekenfeest. Op zondag worden er boekenmarkten georganiseerd in de Koppelkerk in Bredevoort en in de voormalige bloemenkas in Puiflijk. 

Helpen tijdens NLdoet

Dit weekend staat ook in het teken van NLdoet. Op verschillende plekken in de provincie zetten zaterdag vrijwilligers zich in tijdens de grootste vrijwilligersactie van het land. Zo organiseren ze vrijdag in Vaassen een verwendag voor bewoners van Viattence en bij de sterrenwacht in Zevenaar gaan ze zaterdag nieuwe tegels neerleggen. Wil jij dit weekend je handen ook uit de mouwen steken, kijk dan op de website van NLdoet voor alle klussen. 

Zie ook: Handschoenen aan en schop in de grond: vrijwilligers aan de slag voor NLdoet

Lammetjes kijken in Loenen

Het is bijna lente dus het is weer tijd voor de lammetjesdagen. Zondag kun je terecht bij de schaapskooi De Loenermark in Loenen. Er zijn dan zo’n 250 schapen en 180 lammetjes te bewonderen. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter. 

Tsjechische blaasmuziek in Terborg

Liefhebbers van Egerländer muziek en Tsjechische blaasmuziek kunnen zondag naar Terborg. In Museum Smedekinck geven de Terborgher Muzikanten een voorjaarsconcert. Het concert begint om 14.30 uur. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: