Nieuws

Rechtbank spit in periode voor 'vergismoord' Djordy Latumahina

foto Facebook
Tijdens de eerste dag van het proces over de zogenoemde vergismoord op oud-Barnevelder Djordy Latumahina in Amsterdam ging de rechtbank vooral in op de periode voorafgaand aan de schietpartij. Zo kwam het vuurwapenbezit van de hoofdverdachten aan de orde en de vele autoritjes die ze in wisselende samenstelling maakten voordat Latumahina en zijn gezin op 8 oktober 2016 onder vuur werden genomen.
BARNEVELD - Tijdens de eerste dag van het proces over de zogenoemde vergismoord op oud-Barnevelder Djordy Latumahina in Amsterdam ging de rechtbank vooral in op de periode voorafgaand aan de schietpartij. Zo kwam het vuurwapenbezit van de hoofdverdachten aan de orde en de vele autoritjes die ze in wisselende samenstelling maakten voordat Latumahina en zijn gezin op 8 oktober 2016 onder vuur werden genomen.
Zeven mannen staan dinsdag terecht voor hun betrokkenheid bij de moord op Djordy Latumahina. De moord is volgens justitie een fatale blunder. Djordy werd voor iemand anders aangezien.

Vergismoord

Latumahina (31) werd in het bijzijn van zijn vriendin en tweejarige dochtertje doodgeschoten in de parkeergarage onder zijn appartement in Amsterdam-West. De vrouw raakte zwaargewond, het kind bleef ongedeerd.
Met de dood van Latumahina staat justitie in eerste instantie voor een raadsel. Hij is geen bekende van de politie en lijkt geen link te hebben met de onderwereld. Een drugshandelaar die in hetzelfde appartementencomplex woonde reed in dezelfde soort auto als Latumahina. Waarschijnlijk was hij het eigenlijke doelwit.
Er zijn negen dagen uitgetrokken voor deze rechtzaak. De rechtbank noemde het dossier in deze zaak: 'enorm complex en enorm gedetailleerd'.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl