Nieuws

Rijdende Roemeense rovers voor de rechter

Still uit YouTubefilmpje van de Roemeense politie
Bij de rechtbank in Zwolle staan deze vrijdag vijf Roemenen terecht voor het leegroven van vrachtwagens. Deze groep van vijf mannen, in de leeftijd van 33 tot 43 jaar, werd opgepakt op vakantiepark De Zanding in Otterlo.
OTTERLO - Bij de rechtbank in Zwolle staan deze vrijdag vijf Roemenen terecht voor het leegroven van vrachtwagens. Deze groep van vijf mannen, in de leeftijd van 33 tot 43 jaar, werd opgepakt op vakantiepark De Zanding in Otterlo.
Sinds het begin van 2015 roofden de mannen volgens de politie op spectaculaire manier vrachtwagens leeg, namelijk tijdens het rijden. Ze verbleven begin juli op het vakantiepark. In de eerste nacht van hun verblijf sloegen ze toe op de A73 bij Horst in Limburg. Kort daarop werden ze opgepakt. 
De mannen roofden op spectaculaire wijze vrachtwagens leeg. Een auto reed voor de vrachtwagen en verminderde snelheid, zodat de vrachtwagenchauffeur van het gas moest. Daarna reed een andere, speciaal geprepareerde auto naar de achterkant van de oplegger.
Uit een speciaal voor dit doel gemaakt dak klommen de rovers uit de auto om na het lopen over een anti-slipmat met een slijptol de deur van de oplegger te openen. De buit verdween via het dakraam in de auto. Volgauto's zorgden ervoor dat ander verkeer op afstand bleef.
Deze methode werd ook in Roemenië toegepast. De politie daar heeft dit filmpje vrijgegeven:

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl