Vijfde plek voor Laura van Ramshorst bij eerste marathon op natuurijs

HAAKSBERGEN - Laura van Ramshorst uit Nijkerk is de beste Gelderse deelneemster geworden bij de eerste marathon op natuurijs van dit seizoen. Ze werd in Haaksbergen vijfde. Na 60 rondes won Manon Kamminga.

De omstandigheden waren pittig; er stond een stevige wind en er waren vooral op het eind van de wedstrijd verschillende valpartijen.

Bij de mannen won Simon Schouten en konden de Gelderse deelnemers, onder wie Rick Smit uit 't Harde en Peter van der Pol uit Ochten, na 100 ronden niet in de buurt komen van het podium.

Arnhem was ook in de race voor de eerste schaatsmarathon van het jaar, maar Haaksbergen trok uiteindelijk aan het langste eind. Tot groot verdriet van IJsvereniging Thialf lag de schaatsbaan in Overijssel er beter bij.

'Het was Arnhem natuurlijk ook gegund'

'Wij hadden volgens de KNSB het betere ijs en dat voelt goed. Maar goed, het was Arnhem natuurlijk ook gegund. De keuze is alleen hier gevallen en daar zijn we erg blij mee', vertelt Arjan Waanders, ijsmeester van de baan in Haaksbergen.

De zon had vandaag wel effect op de ijsbaan. 'Het was vandaag redelijk zonnig en daardoor is de bovenlaag een beetje gesmolten, maar de ijsmeester zegt dat dat geen problemen gaat opleveren', vertelt onze verslaggever Maurits Straatman.

Overigens staat IJsvereniging Thialf niet met lege handen. Donderdagavond wordt in Arnhem de tweede marathon op natuurijs verreden. Omroep Gelderland besteedt daar uitgebreid aandacht aan, zowel op radio, internet als tv. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Natuur Winter
Deel dit artikel: