Nieuws

Bouwbedrijf Hornbach komt definitief in Ressen

Hornbach in Nieuwerkerk aan den IJssel
Hornbach vestigt zich definitief in Ressen. Het bouwbedrijf heeft dinsdag de koopovereenkomst met de gemeente Nijmegen ondertekend. De komst levert 300 arbeidsplaatsen (direct en indirect) op. © ANP
RESSEN - Hornbach vestigt zich definitief in Ressen. Het bouwbedrijf heeft dinsdag de koopovereenkomst met de gemeente Nijmegen ondertekend. De komst levert 300 arbeidsplaatsen (direct en indirect) op.
Over de komst van Hornbach naar Ressen is lang veel te doen geweest. Binnenstadondernemers van Nijmegen vreesden ten onder te gaan aan de concurrentie van grootschalige detailhandel. 
'Om concurrentie met de binnenstad van Nijmegen te voorkomen, is met de provincie afgesproken dat er buiten de bouwmarkt, een tankstation en een restaurant geen verdere ontwikkeling met winkels en horeca plaatsvindt', vertelt expansiemanager Jacqueline Tijchon van Hornbach.
Het overige deel van de locatie in Ressen wordt parkachtig ingericht en sluit zo aan bij Park Lingezegen.
Wethouder Bert Velthuis van Nijmegen noemt de komst van Hornbach 'een goede ontwikkeling voor de werkgelegenheid. Een deel van de arbeidsplaatsen is ook nog eens voor mensen met een afstand voor de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om ook deze doelgroep kansen te bieden.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl