Nieuws

UIT in het weekend: de uittips van Esther

Uit met esther
Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is. Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
ARNHEM - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is. Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 

Duik in de studentengeschiedenis van Harderwijk

Zaterdag kun je naar de Gelredag in het Stadsmuseum in Harderwijk. De dag staat in het teken van Harderwijk als Gelderse Universiteitsstad. Tussen 1648 en 1811 stond namelijk daar de Gelderse universiteit. Gidsen nemen je mee op ontdekkingstocht langs alle verborgen plekken uit het studentenleven. Wie tussen 10 en 12 komt kijken kan gratis het museum in.  

Baanwielrenners kijken in Apeldoorn

In het Omnisport in Apeldoorn kun je tot en met zondag de grootste baanwielrenners van de wereld zien tijdens het WK baanwielrennen. Deelnemers uit 40 landen strijden om de podiumplaatsen. En aangezien Nederland er goed voorstaat is de kans groot dat zij met een medaille naar huis gaan. 

Nieuwe tentoonstelling in Villa Mondriaan

In museum Villa Mondriaan is vanaf deze week de nieuwe tentoonstelling 'Terug naar Toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd' te zien. In 1909 exposeerden de drie kunstenaars gezamenlijk in een grote en veelbesproken tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. En nu zijn de werken van de drie kunstenaars na ruim 100 jaar weer met elkaar herenigd in Winterswijk.  

Postzegels verzamelen in Nijmegen

Ze zijn er nog steeds: postzegelverzamelaars. Echte liefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen in Nijmegen in het Kolpinghuis tijdens de Postzegel Totaaldag. Er is een kleine tentoonstelling, je kunt je eigen postzegels laten taxeren en je kunt natuurlijk postzegels uitzoeken voor je eigen collectie. 

Gelderse modelspoordagen in Herwen

Hou je van modeltreinen? In Herwen zijn komend weekend de Gelderse modelspoordagen. Er zijn maar liefst 22 banen te zien, veelal uit de Gelderse provincie. 

Theatertip: Joris Linssen & Caramba

Heb je zin in een avondje theater, dan is de voorstelling Serenade van Joris Linssen & Caramba vrijdagavond in het Amphion Theater in Doetinchem iets voor je. Joris neemt je samen met zijn band mee naar het zonnige Mexico en brengt verschillende serenades. 
Esther ging bij Joris en zijn band langs:
Uit met esther
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!