Nieuws

1000 schaatsers op eerste ijsbaan, maar nu is het voorbij met de pret

OOSTERBEEK - Oosterbeek had de primeur: daar ging vanochtend de eerste ijsbaan in Gelderland open. Om 9.00 uur stonden de eerste schaatsers al klaar bij de baan aan de Talsmalaan.
Maar liefst duizend mensen kwamen naar Oosterbeek om het natuurijs te testen. De ijspret was van korte duur, want om 11.00 uur ging de baan op slot. Toch was het een schitterende ochtend, schrijft de ijsvereniging op Facebook. De baan wordt nu klaargemaakt voor maandag.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
1000 schaatsers op eerste ijsbaan, maar nu is het voorbij met de pret
Behalve in Oosterbeek werd er vanochtend ook geschaatst in Buurmalsen. De enige baan in Gelderland die voor zover bekend nu open is, is die aan de Krimweg in Hoenderloo.

Anderhalve centimeter

In Oosterbeek was ijsmeester Sjon Grobbee afgelopen nacht met drie ploegen druk in de weer om de Oosterbeekse baan te prepareren. Met succes, want er lag vanochtend een laagje ijs van zo'n anderhalve centimeter. 'Goed genoeg om lekker te schaatsen', vertelt Grobbee. 
De ijsverenigingen in Oosterbeek en Arnhem wedijveren bij een vorstperiode altijd wie als eerste de ijsbaan klaar heeft. Arnhem probeert dat normaal gesproken met 't Cranevelt, maar daar wordt nu eerst ingezet op een marathon. Als die achter de rug is, mogen recreanten er gebruik van maken.
Maandagmorgen neemt de KNSB een beslissing over de marathon, meldt de ijsvereniging in Arnhem.
Weet u ook een Gelderse ijsbaan die vandaag opengaat? Tip de redactie via omroep@gld.nl
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl