Gemeente lapt 40.000 euro voor 'schuine' parkeervakken

ELST - De parkeerplaatsen in de Elsterse Dorpsstraat worden in plaats van recht, schuin. De rechte parkeervakken zorgden voor een verkeerschaos in het centrum van het dorp. Automobilisten hadden geen goed zicht op de weg achter zich door alle rechtgeparkeerde auto's naast elkaar.

'Op maandag is het al link, maar op een zaterdag kom ik hier echt niet met de auto. Dan is het een chaos', zegt een bewoner. Het was soms meerdere keren per dag raak met bijna-ongelukken. Na klachten van inwoners besloot de gemeente om in te grijpen.

40.000 euro

Inmiddels worden er 45 rechte parkeerplekken teruggebracht naar 40 schuine parkeerplaatsen. Het gaat om het stuk tussen de Grote Molenstraat en het Land van Tap.

De kosten? Zo'n 40.000 euro. En dat terwijl de Dorpsstraat nog niet zo lang geleden is gerenoveerd.

'Elst is populair en een van de weinige plekken waar zoveel winkelaanbod en gratis parkeren is', vertelt een woordvoerder van de gemeente Overbetuwe. 'Het zorgt ervoor dat de situatie flink is veranderd sinds de eerste aanleg.'

De stratenmakers kunnen dus weer aan de slag, ze werken van voor naar achteren in de Dorpsstraat om de 45 parkeervakken te verleggen. 

Foto: Omroep Gelderland

Zie ook: Verkeerschaos door rechte parkeervakken in centrum Elst

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Overbetuwe Politiek
Deel dit artikel: