Nieuws

Zeven jaar cel na wildwest-achtervolging, agenten stonden doodsangsten uit

De 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel moet zeven jaar de gevangenis in en mag vijf jaar niet meer autorijden. De man ramde in september 2016 drie voertuigen met daarin zes agenten op de N271 bij Milsbeek. De agenten stonden doodsangsten uit. © SK-Media
ZALTBOMMEL - De 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel moet zeven jaar de gevangenis in en mag vijf jaar niet meer autorijden. De man ramde in september 2016 drie voertuigen met daarin zes agenten op de N271 bij Milsbeek. De agenten stonden doodsangsten uit.
R. negeerde een stopteken van de politie en ging er met zijn bestelbus vandoor. Er volgde een wildwest-achtervolging waarbij uiteindelijk drie politieauto's werden geramd.

'Slingerend over beide rijstroken'

'De verdachte heeft bij herhaling met opzet en met een behoorlijke snelheid de politieauto’s geramd en afgesneden. Terwijl hij zich daarbij met een zwaar voertuig slingerend over beide rijstroken bewoog', aldus de rechtbank. 
R., die zelf geen rijbewijs heeft, verklaarde in de rechtbank dat hij dacht achtervolgd te worden door 'nep-agenten'. Hij was bang dat ze hem wilden ontvoeren. 
Er was acht jaar cel tegen de man geëist.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl