Waarom staan er zoveel kunstwerken bij de Wageningen Universiteit?

WAGENINGEN - Hebben kunst en wetenschap iets met elkaar te maken? Bij de Wageningen Universiteit zien ze zeker een rol voor kunst bij de wetenschap. Daarom staan er ook zoveel kunstwerken op hun terrein.

Elke week gaat Pieter van Eekelen voor het programma UIT met Esther op zoek naar bijzondere, mooie of opmerkelijke gebouwen of kunstwerken in onze provincie. Deze week bekijkt hij kunst bij de Wageningen Universiteit.

Eén van de kunstwerken op het terrein is de Wageningse Boom. Het is geen echte boom, maar het is er één van aluminium. Ook heeft de boom niet veel takken, maar dan wel weer drie grote. 

Het kunstwerk van kunstenaar Sjoerd Buisman staat er nu tien jaar. De stam stelt de universiteit voor en de takken zijn de verschillende onderdelen van de universiteit. De boom was een cadeau bij het 90-jarig bestaan.

Een grote verzameling

Kunst en wetenschap gaan bij de Wageningen Universiteit hand in hand. In haar bestaan bouwde ze een grote verzameling beelden op. Pieter: 'Aangekocht, speciaal laten maken of soms zelfs gekregen. Alles heeft iets te maken met natuur, leven, groeien, bloeien. Onderwerpen waarnaar daar onderzoek wordt gedaan.'

Pieter ging langs bij de universiteit:

Pieter: 'In maart bestaat de universiteit 100 jaar en ik ben benieuwd of er een nieuw werk bijkomt om het eeuwfeest luister bij te zetten.'

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Wageningen Cultuur
Deel dit artikel: