Nieuws

Broers zeven jaar cel in voor afpersing en grootschalige hennepteelt

Twee broers zijn woensdag veroordeeld tot zeven jaar cel. Ze zijn schuldig aan medeplegen van grootschalige hennepteelt, afpersing en deelname aan een criminele organisatie. © Rechtspraak.nl
NIJMEGEN - Twee broers zijn woensdag veroordeeld tot zeven jaar cel. Ze zijn schuldig aan medeplegen van grootschalige hennepteelt, afpersing en deelname aan een criminele organisatie.
Het gaat om een 52-jarige Nijmegenaar en een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze vormden met hun in 2017 veroordeelde 47-jarige broer een criminele organisatie.
De jongste vervalste en gebruikte met medeweten van de andere twee werknemersverklaringen en salarisspecificaties. Met de valse papieren konden zogeheten katvangers panden huren waarin hennepkwekerijen werden opgebouwd. 

Schrikbewind in de onderwereld

De twee zijn ook betrokken geweest bij drie afpersingen. Dat ging bij een slachtoffer gepaard met fysiek geweld. Hij gaf enkele duizenden euro's af.
Beide broers zijn eerder veroordeeld voor soortgelijke misdrijven. Tegen hen was acht jaar cel geëist. Volgens de officier van justitie voerden zij een schrikbewind in de onderwereld.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl