Nieuws

Eis: 12 maanden celstraf voor ladingroof

Archieffoto
Er is dinsdag een celstraf van 12 maanden geëist tegen een 26-jarige Roemeen. Hij staat terecht voor een poging tot ladingdiefstal op de A15 bij Lienden, in oktober vorig jaar.
LIENDEN - Er is dinsdag een celstraf van 12 maanden geëist tegen een 26-jarige Roemeen. Hij staat terecht voor een poging tot ladingdiefstal op de A15 bij Lienden, in oktober vorig jaar.
Ion C. werd destijds op heterdaad aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie was hij één van de vijf bendeleden die op zogeheten Roemeense wijze rijdende trucks beroofden. De vier andere verdachten zijn nog spoorloos.
Een politieagent was ooggetuige van de ladingroof. De agent was op weg naar huis toen hij zag dat meerdere auto's om een vrachtwagen heen reden, met als doel om al rijdend de lading te roven. Bij die methode gaat één van de auto's van de groep criminelen voor de vrachtwagen rijden om vervolgens af te remmen. Een andere auto rijdt vlak achter de vrachtwagen. Vervolgens klimt er iemand op het dak van de achtervolgende auto, gaat op de motorkap staan en verbreekt het slot van de vrachtwagen. Daarna kan er toe worden geslagen en wordt de vrachtwagen leeggehaald. 
Het overige verkeer wordt op afstand gehouden doordat er nog een aantal auto's achter de vrachtwagen rijden. De politie-agent had als snel door waarmee hij te dealen had. Hij nam contact op met de meldkamer en volgde één auto. Uiteindelijk schoten collega's te hulp; op de A73 kon een voertuig worden stilgezet en werd een Roemeen aangehouden.

Uitspraak

Er wordt over twee weken uitspraak gedaan in deze zaak.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl