Nieuws

Jeanette wordt niet geopereerd wegens stroomstoring: 'Balen, ik had veel vla ingekocht'

Patiënte Jeanet Kasberg wordt vandaag niet geopereerd.
Tientallen operaties en honderden poliklinische afspraken zijn maandag afgezegd na een stroomstoring in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Voor veel patiënten een flinke tegenvaller. 'Ik ben al sinds gisteravond nuchter', vertelt Jeanette Kasberg uit Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Tientallen operaties en honderden poliklinische afspraken zijn maandag afgezegd na een stroomstoring in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Voor veel patiënten een flinke tegenvaller. 'Ik ben al sinds gisteravond nuchter', vertelt Jeanette Kasberg uit Arnhem.
De patiënte kwam voor een kaakoperatie, maar die ging vanwege de stroomstoring niet door. 'Enorm balen, want ik heb allerlei voorbereidingen getroffen, zoals op m'n werk', vertelt Kasberg.
De meeste gedupeerde patiënten tonen begrip voor de situatie. 'Overmacht', vindt Kasberg. 'Maar het is wel even schakelen. De operatie heeft voor mij best wel een impact, want ik mag zes weken niet eten daarna.'
(de tekst loopt door onder de video)
Geen operaties en poliklinische afspraken in Rijnstate door stroomstoring

Schade aan het netwerk

Na de stroomstoring schakelde het ziekenhuis over naar een noodstroomvoorziening. Maar er ontstond ook schade aan het netwerk van het ziekenhuis. Artsen konden daardoor niet bij alle medische dossiers.
'Daardoor konden we niet weten welke patiënten er op het programma stonden vanmiddag, en wat er gedaan moest worden bij deze patiënten. We konden niet bij gegevens uit het verleden', vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Ook op de locaties in Zevenaar, Velp, Arnhem-Zuid konden patiënten niet terecht.

Patiënten krijgen nieuwe afspraak

Dinsdag gaan alle poliklinische afspraken en operaties weer gewoon door. Alle gedupeerde patiënten krijgen een nieuwe afspraak.
Kasbergs kaakoperatie is over twee weken opnieuw gepland: 'Ik had een flinke voorraad vla ingekocht, voor na de operatie. Die raakt over de datum', bedenkt ze zich. 'Ach ja, of toch maar opeten.'

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl