Nieuws

Posters van verkiezingsbord gehaald

In Wezep (gemeente Oldebroek) zijn verschillende partijen voor niets met de lijmkam op pad geweest. Alle posters, op die van de ChristenUnie na, zijn van een verkiezingsbord gehaald in het dorp. © Martin Rotman
WEZEP - In Wezep (gemeente Oldebroek) zijn verschillende partijen voor niets met de lijmkam op pad geweest. Alle posters, op die van de ChristenUnie na, zijn van een verkiezingsbord gehaald in het dorp.
'Ik werd vanochtend geappt: jullie liggen op de grond', vertelt Jacco Evink van de lokale partij ABO. 'We hebben ze gisteren opgehangen. Ik ben bang dat we voor niets met de behanglijm aan de slag zijn geweest.'
Evink gaat er vanuit dat het om kwajongens gaat. Tot nu toe zijn er nog geen andere meldingen van kaalgeplukte verkiezingsborden binnengekomen in de gemeente. Volgens Evink is het niet de eerste keer dat verkiezingsposters sneuvelen. 'Vier jaar geleden gebeurde dit ook', besluit hij.
De lokale PvdA heeft zondagmiddag alweer een nieuwe poster opgeplakt. 'Ik hoop dat andere partijen dat ook gaan doen', vertelt de lijsttrekker in een filmpje. 

Vernieling in Ede

Fractievoorzitter Jan Pieter van der Schans van het CDA in Ede meldt op Twitter dat daar een verkiezingsbord vernield is.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl