Toekomst Blauwe Golven pas na verkiezingen duidelijk

ARNHEM - Of kunstwerk de Blauwe Golven in Arnhem gaat verdwijnen of niet, wordt pas na de gemeenteraadsverkiezingen duidelijk.

Donderdag werd bekend dat het voorstel niet meer voor de verkiezingen op de agenda komt van de gemeenteraad. Daarmee ligt de bal bij het nieuwe college. D66 en CDA in Arnhem vragen in een motie wel om onderzoek voor verplaatsing van het kunstwerk.

Veel protest

Wethouder Elferink presenteerde in juni vorig jaar een plan om de omgeving onder en rondom de Nelson Mandelabrug aan te pakken en te vergroenen. Daarop kwam veel protest. Het gevolg is namelijk dat het grootste omgevingskunstwerk van Nederland - de Blauwe Golven van Peter Struycken -  daarvoor moet wijken.

Artist impression van de Blauwe Golven in Arnhem. Foto: DTO/Buro Harro

Struycken ontwierp in de jaren 70 van de vorige eeuw het kunstwerk dat onder de brug ligt als een serie golven waarop geparkeerd kan worden. Omwonenden en vertegenwoordigers van de Arnhemse binnenstad willen dat de 'lelijke entree' van de Arnhemse binnenstad wordt aangepakt. 

Nieuwe ronde voor Blauwe Golven

De kunstenaar en anderen voerden actief verzet tegen de plannen. Struycken vindt dat het kunstwerk niet aangetast mag worden.

Wethouder Elferink kreeg van de gemeenteraad opdracht opnieuw naar de plannen te kijken. Afgelopen maandag liet Struycken de gemeenteraad nog weten dat er niet naar hem is geluisterd.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: