Nieuws

Man bestelt 150 xtc-pillen op verborgen website

Een 25-jarige man uit Wilp (gemeente Voorst) is aangehouden omdat hij 150 xtc-pillen had besteld op het zogeheten dark web. Dat is een deel van het internet dat niet rechtstreeks vindbaar is met zoekmachines. © ANP
WILP - Een 25-jarige man uit Wilp (gemeente Voorst) is aangehouden omdat hij 150 xtc-pillen had besteld op het zogeheten dark web. Dat is een deel van het internet dat niet rechtstreeks vindbaar is met zoekmachines.
Woensdag en donderdag heeft de politie in totaal 37 mensen bezocht die drugs probeerden te kopen via de criminele marktplaats Hansa Market. Op de man uit Wilp na, is niemand opgepakt. Het Openbaar Ministerie beslist of al deze verdachten - voornamelijk mannen tussen de 20 en 30 jaar - worden vervolgd.
De politie vertelt over de actie:

Hansa Market overgenomen

Afgelopen zomer had de politie met een internationale gecoördineerde actie Hansa Market overgenomen. De actie van deze week is een voortvloeisel daaruit.
Een woordvoerder laat weten dat er nog meer acties gaan volgen tegen mensen die via de verborgen website drugs hebben besteld. De politie hoopt zo duidelijk te maken dat het dark web niet zo anoniem is als veel mensen wellicht hopen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl