Nieuws

Weet u het al? Eerste Gelderse stemwijzers online

Inwoners van Aalten, Apeldoorn, Beuningen en Bronkhorst kunnen het al. Een beetje hulp krijgen bij de keuze wie straks dat rode potlood voor zijn of haar naam krijgt. De StemWijzers van die gemeente staan al online. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Inwoners van Aalten, Apeldoorn, Beuningen en Bronkhorst kunnen het al. Een beetje hulp krijgen bij de keuze wie straks dat rode potlood voor zijn of haar naam krijgt. De StemWijzers van die gemeente staan al online.
De StemWijzers voor de gemeenteraadsverkiezingen van de andere 48 gemeente in Gelderland waarvan de inwoners op 21 maart naar de stembus kunnen, zullen snel volgen.

‘Eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’

De StemWijzers geven een beeld van hoe lokale politieke partijen denken over verschillende onderwerpen. Het online hulpmiddel bestaat uit 30 stellingen. Die kunnen beantwoorden worden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’.
De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen de twijfelende kiezer de meeste overeenkomsten heeft. De politieke partijen geven zelf toelichtingen op hun standpunten. Partijen zijn zo ook makkelijk met elkaar vergelijken.
Zie ook: StemWijzer.nl
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl