Nieuws

De leukste uittips voor het weekend van Esther

Daphne Schippers doet ook mee aan het NK Indoor.
Je wilt er dit weekend lekker op uit, maar je weet nog niet waarheen. Nou dan heb je geluk, want ik heb weer een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet. © ANP
Je wilt er dit weekend lekker op uit, maar je weet nog niet waarheen. Nou dan heb je geluk, want ik heb weer een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 

De Vikingen keren terug in Zutphen

Zo keren dit weekend na meer dan 1100 jaar afwezigheid de Vikingen terug naar Zutphen. Zaterdag en zondag zetten ze hun tenten op bij het archeologisch openluchtmuseum Erve Eme. Je kunt er de Vikingen, handelaren en ambachtslieden ontmoeten. Ook zijn er vechtshows en demonstraties en dat natuurlijk allemaal in de spannende Viking tijd.

Springen en spelen in de kerk in Arnhem

De Eusebiuskerk in Arnhem is dit weekend omgebouwd tot kinderparadijs. Tijden Kinderpret kunnen kinderen in de kerk spelen op verschillende springkussens. Ook zijn er games te spelen op de Playstation en Nintendo. Ook mogen ouders even spelen, want sommige springkussens en games zijn ook geschikt voor volwassenen.

Allerbeste Nederlandse atleten in Omnisport

Voor de tiende keer is dit weekend het Omnisport in Apeldoorn het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor senioren. De allerbeste Nederlandse atleten zijn aanwezig om te strijden voor de podiumplaatsen. Naast topatletiek is er een heus Kidsplein en veel entertainment.

Haardhout halen in het Groesbeekse bos

Wil je er lekker warm bijzitten de komende tijd, dan is de Haardhoutdag in het Groesbeekse bos wat voor jou. Zaterdagochtend is het hout bij Staatsbosbeheer te koop. Het hout komt vers uit het bos dus moet nog wel gedroogd worden. En wees er op tijd bij, want de voorraad is beperkt. 

Sprookjesballet in het kasteel in Vaassen

In Kasteel Cannenburch in Vaassen kun je zondag genieten van het sprookje het Lelijke Eendje. Het Arnhems Dansgezelschap LethDasant danst een klassiek ballet van het sprookje. De voorstelling is twee keer te zien; 's ochtends en 's middags.