De uittips van Esther: Vikingen in Zutphen, sprookjesballet en springkussens in de kerk

ARNHEM - Er is dit weekend weer van alles te doen in onze provincie. Genoeg reden dus om er lekker op uit te gaan. Ik heb weer een paar tips voor je op een rijtje gezet.

De Vikingen keren terug in Zutphen

Zo keren dit weekend na meer dan 1100 jaar afwezigheid de Vikingen terug naar Zutphen. Zaterdag en zondag zetten ze hun tenten op bij het archeologisch openluchtmuseum Erve Eme. Je kunt er de Vikingen, handelaren en ambachtslieden ontmoeten. Ook zijn er vechtshows en demonstraties en dat natuurlijk allemaal in de spannende Viking tijd.

Springen en spelen in de kerk in Arnhem

De Eusebiuskerk in Arnhem is dit weekend omgebouwd tot kinderparadijs. Tijden Kinderpret kunnen kinderen in de kerk spelen op verschillende springkussens. Ook zijn er games te spelen op de Playstation en Nintendo. Ook mogen ouders even spelen, want sommige springkussens en games zijn ook geschikt voor volwassenen.

Allerbeste Nederlandse atleten in Omnisport 

Voor de tiende keer is dit weekend het Omnisport in Apeldoorn het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor senioren. De allerbeste Nederlandse atleten zijn aanwezig om te strijden voor de podiumplaatsen. Naast topatletiek is er een heus Kidsplein en veel entertainment.

Haardhout halen in het Groesbeekse bos 

Wil je er lekker warm bijzitten de komende tijd, dan is de Haardhoutdag in het Groesbeekse bos wat voor jou. Zaterdagochtend is het hout bij Staatsbosbeheer te koop. Het hout komt vers uit het bos dus moet nog wel gedroogd worden. En wees er op tijd bij, want de voorraad is beperkt. 

Sprookjesballet in het kasteel in Vaassen

In Kasteel Cannenburch in Vaassen kun je zondag genieten van het sprookje het Lelijke Eendje. Het Arnhems Dansgezelschap LethDasant danst een klassiek ballet van het sprookje. De voorstelling is twee keer te zien; 's ochtends en 's middags.

Gelredag 18, zaterdag 17 februari:

Aanstaande zaterdag heten de Ridders van Gelre u van harte welkom in Bredevoort! Deze stad lag tijdens de Tachtigjarige oorlog geregeld onder vuur. Het startpunt van de Gelredag is de Sint Joriskerk in het hart van het stadje. Enthousiaste gidsen nemen u mee op ontdekkingstocht door het schitterende Bredevoort! Van 10 tot 12, en de toegang is als altijd gratis.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
UIT met Esther - UIT tips
Deel dit artikel: