Gladheid teistert verkeer op A28 en A50

HET HARDE - Wie maandagochtend via de A28 richting Amersfoort reed, moest rekening houden met een fikse vertraging. Door een ongeluk tussen 't Harde en Harderwijk stond er een lange file.

Op het hoogtepunt - rond 7.00 uur - stond het verkeer over een lengte van 17 kilometer vast. Volgens de ANWB resulteerde dat in zo'n 1,5 uur vertraging.

Busje gekanteld

Een busje was tegen de middenberm gebotst en daarbij gekanteld. Daardoor stond het in de richting van Zwolle ook muurvast. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt een kijkersfile van zo'n 12 kilometer. Gladheid is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.

Ook file op A50

Verkeer vanuit Zwolle richting Amersfoort/Utrecht werd geadviseerd om te rijden via de A50 en de A1. Maar op de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn slibde het ook dicht. Tussen Hattemerbroek en Vaassen stond 11 kilometer file.

Sluipverkeer had het ook niet makkelijk. Er was ook nog een ongeval gebeurd op de Kamperstraatweg (N736) tussen Wezep en Kampen waarbij twee auto's en een tractor betrokken waren. De weg ging daardoor dicht.

Zondagavond ging het op de A28 bij 't Harde ook al mis. Een auto raakte toen van de weg door gladheid.

Zie ook: Auto glijdt van spekgladde A28 en ramt bomen

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Harderwijk Nunspeet Oldebroek Verkeer
Deel dit artikel: