Nieuws

Atletiektalent Marijke Esselink uit Meddo wil naar de spelen van 2020

Marijke Esselink uit Meddo is een groot atletiektalent en komt dit weekeinde in actie tijdens de NK indooratletiek voor junioren in Omnisport Apeldoorn. Volgend jaar treedt ze toe tot de senioren. Doel: knallen op de Olympische Spelen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Marijke Esselink uit Meddo is een groot atletiektalent en komt dit weekeinde in actie tijdens de NK indooratletiek voor junioren in Omnisport Apeldoorn. Volgend jaar treedt ze toe tot de senioren. Doel: knallen op de Olympische Spelen.
Afgelopen weekeinde won de 18-jarige atlete de nationale indoortitel op de meerkamp in Den Haag. Marijke staat te boek als een van de grootste talenten van Nederland en traint dagelijks met Europees meerkampkampioene Anouk Vetter. Haar ambities zijn helder, in 2020 meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio.
De tekst gaat verder onder de video.
Atletiektalent Marijke Esselink uit Meddo wil naar de spelen van 2020
NK junioren
'In de topsport weet je het nooit zeker, maar ook hier in Apeldoorn ben ik topfavoriet op onder andere hordelopen. Dit is mijn favoriete onderdeel.' De jonge meerkampster uit Meddo blaakt van het zelfvertrouwen.
Het is voor Marijke de laatste keer dat ze aan de indoor junioren NK meedoet. 'Nu je het zegt, dat is wel een gek idee. Zodra ik tussen de senioren loop, sta ik waarschijnlijk niet meer zo vaak op het podium, maar daar kan snel genoeg verandering in komen.'
De NK indoor voor junioren duren tot en met zondag. Volgend weekeinde zijn de senioren aan de beurt in Omnisport.