Buren in Europa: De legende van de Blauw Sjuut

HEERLEN - Al tientallen jaren trekt de Blauw Sjuut uit Heerlen door het land om de vasteloavend aan te kondigen. De bemanning neemt volop de tijd om allerlei plaatsen in Nederland, België en Duitsland te bezoeken. De legende van de Blauw Sjuut gaat terug naar het jaar 1133 en het Eifeldorp Kornelimunster, vlakbij Aken. Verslaggever Jos van den Broek reed mee voor Buren in Europa.

Omroep Gelderland werkt samen met de Limburgse regionale omroep L1 en het Duitse Studio47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 

(de tekst loopt door onder de video)

Kijk hier naar het filmpje de Blauw Sjuut:

24 filmpjes

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.

Bekijk hier de filmpjes die al uitgezonden zijn

https://www.omroepgelderland.nl/burenineuropa

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Buren in Europa Nieuws
Deel dit artikel: