Nieuws

Carnaval wordt guur en wisselvallig: 'Winterse buien en veel wind'

Dit weekend wordt er weer heel wat gehost en gefeest in de provincie tijdens carnaval. Maar is het een beetje lekker weer tijdens de optocht en het frühshoppen? Het eerlijke antwoord: nee. Vooral de carnavalszondag wordt guur met regen, veel wind en een ijskoude bovenlucht. © ANP
ARNHEM - Dit weekend wordt er weer heel wat gehost en gefeest in de provincie tijdens carnaval. Maar is het een beetje lekker weer tijdens de optocht en het frühshoppen? Het eerlijke antwoord: nee. Vooral de carnavalszondag wordt guur met regen, veel wind en een ijskoude bovenlucht.
De zaterdag belooft nog wel een rustige dag te worden met ongeveer 6 graden. In de nacht naar zondag komt er koude lucht richting de provincie. 'Dat zorgt voor regen, veel wind en landinwaarts sneeuw', aldus Jordi Bloem van MeteoGroup. 

-40 graden op 5,5 kilometer hoogte

Zondag wordt dan ook een slechte dag. 'Op 5,5 kilometer hoogte is het dan -40 graden, dat is ongekend koud', aldus Bloem. Die koude lucht kan zorgen voor flinke buien met hagel en onweer. Tussen de buien door wordt het op de grond nog wel 6 graden met een koude, gure wind.
Maandag wordt het wat rustiger met minder wind en opklaringen. Ook dan zal de temperatuur rond de 6 graden liggen. In de nacht naar dinsdag gaat het licht vriezen. Op Aswoensdag, tevens Valentijnsdag, wordt het best prima weer met een enkele bui.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl