Nieuws

Gulle gever schenkt Toon en Jolanda een nieuwe hond na diefstal

Fox met Peters (links) en Van Daelen (rechts)
Toon en Jolanda Peters uit Wamel hebben een nieuwe hond. Vorige week werd hun vijf maanden oude Mechelse herder Luca gestolen uit hun achtertuin op hun erf aan de Liesbroekstraat. © Omroep Gelderland
KERK AVEZAATH TIEL - Toon en Jolanda Peters uit Wamel hebben een nieuwe hond. Vorige week werd hun vijf maanden oude Mechelse herder Luca gestolen uit hun achtertuin op hun erf aan de Liesbroekstraat.
Jolanda kan zich dat moment nog goed herinneren, 'Toen mijn man thuiskwam, zag hij dat de poort op een heel vreemde manier gesloten was. De pinnen zaten wel in het asfalt, maar de ketting hing los en de oude hond zat alleen op de stoep.' Luca was weg. 

Net een kind

Wilbert van Daelen trok zich het lot van het tweetal zo erg aan dat hij een hond uit zijn eigen nest geeft. 'Een pup is net als een kind, en Luca was echt net een gezinslid aan het worden. Daar blijf je vanaf.'  Dat gaf Van Daelen de doorslag om Fox aan de familie Peters cadeau te geven, net als Luca een Mechelse herder.  
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Gulle gever schenkt Toon en Jolanda een nieuwe hond na diefstal
Ondanks de goede gedachte achter de schenking is Van Daelen toch een beetje emotioneel als de hond in de auto van Peters wordt gezet. Het tweetal heeft afgesproken om over een tijdje samen een kop koffie te drinken. 

Rustig wennen

Peters is ontzettend blij met de nieuwe hond. Hij denkt dat het beestje goed binnen het gezin past. 'We hebben nog een 15-jarige bordercollie. Die gaan we rustig met Fox laten wennen en dan moet het vast en zeker goed komen.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl