Nieuws

VVD doet voor het eerst in decennia niet mee in Scherpenzeel

Voor het eerst in zestig jaar doet de VVD niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Scherpenzeel. Met het vertrek van raadslid Gerrit Dijkstra heeft de partij niet genoeg mensen weten te vinden om een kandidatenlijst samen te stellen.
SCHERPENZEEL - Voor het eerst in zestig jaar doet de VVD niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Scherpenzeel. Met het vertrek van raadslid Gerrit Dijkstra heeft de partij niet genoeg mensen weten te vinden om een kandidatenlijst samen te stellen.
Raadslid Dijkstra legt na twaalf jaar zijn werk neer. Hij bekleedt de enige zetel die de liberalen in de raad van Scherpenzeel hebben. Wat overblijft, zijn bestuursleden.
Het Algemeen Dagblad schrijft dat de VVD wel een partijbestuur houdt, omdat de partij onder regiobestuur van Scherpenzeel, Ede, Barneveld en Wageningen valt.
Bijzonder is dat inwoners van Scherpenzeel met landelijke verkiezingen wel in groten getale op de VVD stemmen. Lokaal stemmen de inwoners vooral op de SGP, Gemeentebelangen en het CDA. 
Begin oktober zette de VVD Scherpenzeel een vacature voor raadslid online, maar de gedroomde kandida(a)t(en) dienden zich dus niet aan. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl