Nieuws

Herbouw megastal De Knorhof nog niet geblokkeerd

MAURIK - De gemeenteraad van Buren wil nog geen blokkade opwerpen voor de mogelijke herbouw van Sebava, beter bekend als De Knorhof.
De Partij voor de Dieren wilde dat de raad zich er nu al tegen zou uitspreken. Maar de raad vindt dat voorbarig, omdat varkenshouder Jeroen Straathof nog helemaal geen aanvraag heeft ingediend.
De megastal van Straathof in Erichem werd juli vorig jaar door brand verwoest. Ruim 20.000 varkens kwamen om het leven. Straathof is van plan om een nieuwe stal te bouwen.
De tekst gaat verder onder de video.
Herbouw megastal De Knorhof nog niet geblokkeerd

'Nooit meer Knorhof!'

Zo'n 100 actievoerders demonstreerden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. De demonstratie begon rond 18.30 uur en was een initiatief van de actiegroeperingen Animal Rights en Burning Souls. Tijdens de vergadering hielden tegenstanders briefjes omhoog met de tekst 'Nooit meer Knorhof!'
Foto: Omroep Gelderland
Ook nadat de Partij voor de Dieren had gesproken, werd de leus 'Nooit meer Knorhof' gescandeerd.

Dierenwelzijn

Straathof is omstreden, omdat hij regels voor het milieu en dierenwelzijn aan zijn laars zou lappen. In Duitsland kreeg Straathof eerder al een beroepsverbod, nadat bij een inval bleek dat de dieren zeer slecht werden behandeld.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl