Nieuws

Bromfietser veroordeeld voor ernstig ongeluk

Een 45-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld voor een verkeersongeluk in zijn woonplaats. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechtbank legde bovendien een rijontzegging van twee jaar op. © rechtspraak.nl
EDE - Een 45-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld voor een verkeersongeluk in zijn woonplaats. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechtbank legde bovendien een rijontzegging van twee jaar op.
De man veroorzaakte op 19 augustus 2016 een aanrijding met een 14-jarige fietsster op de T-splitsing van de Noord Parallelweg met de Hoorn. Zij liep daarbij hersenletsel en een gebroken sleutelbeen op.
De Edenaar reed onder invloed van alcohol en gaf geen voorrang aan het meisje, dat van rechts kwam. Hij zei dat hij haar niet gezien had, maar volgens de rechtbank heeft de man niet goed opgelet.
Voor de voorwaardelijke celstraf geldt een proeftijd van drie jaar. De man moet verplicht contact hebben met de reclassering en een behandeling ondergaan voor zijn alcoholprobleem.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl