Nieuws

Van Vleuten sportpersoonlijkheid van het jaar

Wielrenster Annemiek van Vleuten is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. © ANP
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar.
De 35-jarige renster uit Wageningen is de eerste vrouwelijke sporter die de prijs krijgt. Van Vleuten volgt schaatser Sven Kramer op, die de ereprijs vorig jaar ontving. De prijs bestaat sinds 2014, toen voetballer Arjen Robben de gelukkige was. Het jaar erna volgde autocoureur Max Verstappen.
Van Vleuten werd in 2017 wereldkampioene tijdrijden en pakte de eindzege in de Boels Rental Ladies Tour. Ook won ze het NK tijdrijden en La Course, de tweedaagse vrouwenwedstrijd tijdens de Tour de France.
Van Vleuten, die eerder door de Nederlandse wielerunie KNWU werd uitgeroepen tot wielrenster van het jaar, kreeg van de NSP de voorkeur boven de beste voetbalster van de wereld Lieke Martens en Giro-winnaar Tom Dumoulin.

Prijs voor journalisten

Henk Hoijtink van dagblad Trouw ontving de prijs voor sportjournalist van het jaar. Oldebroeker Pieter Zwart (25) van het tijdschrift Voetbal International is het grootste sportjournalistieke talent van het jaar 2017.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl