Nieuws

Rechter buigt zich opnieuw over zaak verwaarloosd Duits jongetje

De camping waar de jongen werd gevonden.
De ouders van een Duits jongetje van 8 dat eind juli vermagerd en verwaarloosd werd aangetroffen op een camping in Winterswijk, staan dinsdag weer voor de rechter. In Zutphen wordt voor de tweede keer een pro-formazitting gehouden. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De ouders van een Duits jongetje van 8 dat eind juli vermagerd en verwaarloosd werd aangetroffen op een camping in Winterswijk, staan dinsdag weer voor de rechter. In Zutphen wordt voor de tweede keer een pro-formazitting gehouden.
Een Nederlands gezin trof het jongetje 's ochtends vroeg in hun voortent aan. Hij was de koelkast leeg aan het eten en zag er erg mager uit. Hij wilde niet praten.
Tegen de gealarmeerde agenten wilde hij wel wat zeggen. Het bleek om een Duits jongetje te gaan. Hij stond met zijn ouders naast het Nederlandse gezin op het veld.
Terwijl gealarmeerde agenten zich over het jongetje ontfermden, gingen andere agenten naar de caravan van de ouders. Toen ze aanklopten, probeerde de moeder via het raam te vluchten. Ze kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook de vader werd aangehouden.

'Jongetje ernstig mishandeld'

Het OM verdenkt de ouders ervan dat ze het jongetje te weinig eten en drinken hebben gegeven. Ze zouden hem ook hebben geslagen, hebben vastgebonden en in een kist hebben opgesloten. Sinds eind vorig jaar worden de ouders onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl