Nieuws

Opnieuw hoogwater in Gelderse rivieren

Rijkswaterstaat verwacht een nieuwe hoogwatergolf op de grote rivieren. De piek komt komend weekeinde uit op ongeveer 14,25 meter boven NAP. Dat is onder de hoogste stand van 10 januari, toen de Rijn bij Lobith een stand van 14,65 meter boven NAP bereikte. © ANP
LOBITH - Rijkswaterstaat verwacht een nieuwe hoogwatergolf op de grote rivieren. De piek komt komend weekeinde uit op ongeveer 14,25 meter boven NAP. Dat is onder de hoogste stand van 10 januari, toen de Rijn bij Lobith een stand van 14,65 meter boven NAP bereikte.
Het is de derde hoogwatergolf deze winter. Het hoge water komt uit Zuid-Duitsland en Zwitserland, waar het hard heeft geregend en nog steeds nat is. Ook smelt er veel sneeuw door hogere temperaturen. De Maas wordt gevoed vanuit de Ardennen. Voor deze regenrivier wordt geen hoogwater verwacht.
Vanwege de nieuwe hoogwatergolf zijn diverse veerdiensten, zoals over de IJssel tussen Wijhe en Heerde, maandag weer uit de vaart genomen. Ook het Looveer bij Huissen vaart sinds maandagmiddag niet meer.
In uiterwaarden en buitendijkse gebieden stond nog veel water door de vorige hoge waterstand. Zij zullen nu weer helemaal onderlopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!