Nieuws

Emigreren vanwege de liefde voor het paard

buren in europa folge 1
OOSTERBEEK - Collette Pannemans uit Oosterbeek emigreerde 10 jaar geleden naar het Duitse Kleef. Ze deed dat vanwege haar liefde voor het paard. Collette begon in Kleef een manege. Vandaag een portret van haar in de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa.
Omroep Gelderland werkt samen met de Limburgse regionale omroep L1 en de Duitse zender Studio47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen filmpjes over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 
Bekijk de reportage over Collette Pannemans (tekst gaat verder onder de video):
geëmigreerd vanwege liefde voor het paard

24 filmpjes

De serie omvat 24 filmpjes in onderwerpen variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.
Kijk hier naar het eerste filmpje, dat is gemaakt door Alrik Seidel van Studio47. Hij onderzoekt wat voor rol Brussel speelt in het leven van de grensstreekbewoner:
Collette Pannemans uit Oosterbeek emigreerde 10 jaar geleden naar het Duitse Kleef. Ze deed dat vanwege haar liefde voor het paard. Collette begon in Kleef een manege. Vandaag een portret van haar in de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!