Nieuws

Vrijwilligers ruimen heel veel afval op

Foto Omroep Gelderland
Bierblikjes, fietszadels, veel flessen, maar vooral veel plastic. Heel veel plastic afval. Vrijwilligers hebben zaterdag de uiterwaarden en dijken rond Tiel schoongemaakt en kwamen met 40 volle vuilniszakken terug.
TIEL - Bierblikjes, fietszadels, veel flessen, maar vooral veel plastic. Heel veel plastic afval. Vrijwilligers hebben zaterdag de uiterwaarden en dijken rond Tiel schoongemaakt en kwamen met 40 volle vuilniszakken terug.
Als de hesjes zijn aangetrokken en de opruimspullen uitgereikt, kunnen zaterdagochtend zo'n 20 vrijwilligers in de bittere kou op pad om de rotzooi rondom de Tielse dijken weg te halen. Een enorme klus, want er ligt heel wat afval op en aan de voet van de dijk. 'Ik heb heel veel blikjes gevonden,' zegt Mimi Krijgsman uit Erichem. 'Zelfs een fietszadel.'
De Erichemse las een oproep van Tiel Tip Top en besloot onmiddellijk mee te doen. Als lid van IVN West-Betuwe ruimt ze al tweemaal per jaar langs de Waal op. 'Zeker nu het hoog water geweest is, is het belangrijk dat dit gebeurt.' Haar metgezelle Tinneke Martin valt bij: 'Er ligt heel veel plastic en dat is echt treurig, want dat verteert niet in de natuur.'
De tekst gaat verder onder de video.
Tiel Tip Top maakt dijken schoon
De stichting Tiel Tip Top is een organisatie die zich sinds 2016 inspant voor een schonere en socialere stad. Door campagne te voeren en door vrijwilligers met elkaar te verbinden wil Tiel Tip Top het voor elkaar te krijgen dat Tielenaren vaker en meer verantwoordelijkheid nemen voor een schone leefomgeving.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl